Zastavte se na naší prodejně Praha 1
Můžete u nás nakoupit přímo i bez objednání. Rádi vám poradíme s výběrem.
Podle Gusta
Národní 9, Praha 1
prodejna je uvnitř v domě
Po - Pá: 12:00 - 19:00 hod.
Provozovatel eshopu www.nealkomarket.cz,
je společnost Objednejte u nás s.r.o.
- Úvod
- Nealko nápoje
- Káva
- Mexico Altura SHG Orizaba Arabica zrnková káva 250g
Mexico Altura SHG Orizaba Arabica zrnková káva 250g

- Kompletní specifikace
- Mexico Altura SHG Orizaba Arabica zrnková káva 250gSkladem175 Kč152 Kč bez DPH
Mexico Altura SHG Orizaba Arabica zrnková káva 250g
Tento šálek kávy vyhoví všem, kteří preferují dobrou dostupnost prodejny v centru Prahy. Mexická Káva je velice aromatická s jemně nakyslou chutí. Jeden z mnoha způsobů, jak si doma připravit kávu je způsob zvaný Džezva.
PROČ SI PŘIPRAVOVAT DŽEZVU?
odlišná chuť od jiných způsobů přípravy
tradice přípravy
džezva se též hodí jako ozdoba interiéru či kuchyně
HRUBOST MLETÍ: velmi jemné
Ideální je umlít si doma kávu vždy čerstvou těsně před každou přípravou. Na džezvu se káva mele úplně jemně až na prach, takové mletí v podstatě doma nelze na běžném mlýnku docílit, proto lze buď doporučit mletí v naší pražírně. Kdo se spoléhá sám na sebea spokojí se s lehce větší hrubostí, tj. jemném mletí
Velmi stará metoda přípravy kávy, která vám bude vždy chutnat úplně jinak, než na co jste zvyklý e zalévané, či tlakové extrakce. Sedlina se zde neodděluje od extraktu, jako je tomu v případě ostatních způsobů přípravy. Poněkud zvláštní je též slazení kávy a přidávání různého koření. Káva z džezvy přirozeně obsahuje sedlinu v nápoji, což nemusí leckomu vyhovovat.
Celkový čas přípravy: do 3 minut, množství je ideálně 6 gramů / 50ml. Tradičně pije v malinkých šálcích. Pro přípravu kávy v džezvě je zapotřebí umlet kávová zrna co nejjemněji, až do podoby pudru.
Položte džezvu na zdroj tepla, přidejte cca 20ml vody, cukr a koření, často se používá kardamom. Počkejte, až se voda s cukrem začne vařit a vznikne karamel. Na jeden šálek kávy se zpravidla dávkují dvě lžičky kávy a jedna lžička cukru. Dolijte zbytek vody do dvou třetin džezvy a přidejte kávu.
Počkejte, až se káva začne vařit a dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Poté džezvu odebereme z vařiče a malé množství pěny přidáme do šálků. Kávu opět přivedeme k varu a opakujeme ještě dvakrát stejný postup s pěnou, tedy kávu jsme přivedli k varu 3x. Dále ji ponechte v klidu tak, aby sedlina poklesla. Kávu podávejte v malém, konickém porcelánovém šálku.