Partnerská prodejna Praha 1
V centru Prahy se dá nakoupit přímo i bez objednání
Podle Gusta obchod
Národní 9, Praha 1
prodejna je uvnitř v domě
Po - Pá: 12:00 - 19:00 hod.
Provozovatel prodejny je
společnost Obchod online s.r.o. IČ: 098 79 552
Potřebujete pomoc?
Tel: 778 088 158
- Úvod
- Nealko nápoje
- Káva
- Angel Coffee zrnková káva balení 250g
Angel Coffee zrnková káva balení 250g

- Kompletní specifikace
- Angel Coffee zrnková káva balení 250gSkladem169 Kč
Angel Coffee zrnková káva balení 250g
Směsí Arabiky z Brazílie a Robusty z Indie. Jejich vyvážený poměr dává uvedené směsi nezaměnitelnou chuť a vůni, která Vás dostane. Tento šálek kávy vyhoví všem, kteří preferují dobrou dostupnost naší prodejny přímo v centru Prahy.
Mletí kávy: Pro přípravu kvalitního šálku oblíbené kávy je zapotřebí kávu správně umlít. Mletím se otevírají buňky kávových zrn a tím se uvolňují éterické oleje, které právě způsobují, že káva tak pronikavě a příjemně voní. Ale čím déle se uchovává káva umletá, tím více se její aroma kávy vytrácí, až nemá žádnou výraznou vůni a chuť, která by oslovila a poskytla opravdové smyslové potěšení. Proto je nutné kupovat kávu pouze vakuovanou anebo zrnkovou a umlít si pouze potřebné množství těsně před přípravou nápoje.
Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinak umleté zrno. K přípravě zalévané kávy je vždy nejvhodnější hrubě mletá káva
Středně mletá se hodí pro kávové perkolátory, což jsou konce s košíkem, do kterých se vsype surovina.
Velmi jemná mletá káva se hodí pro přípravu espressa a kávy překapávané
Čerstvá káva velmi jemně mletá je vhodná pro přípravu kávy turecké.
U mletí kávy tedy platí pravidlo, že čím rychlejší je způsob přípravy kávy, tím jemněji si ji doma či v zaměstnání umelte. Při kávovém rituálu na nic jiného nemyslete a u mletí nemelte pusou.
Tip na přípravu Espressa:
Espresso je rychlý způsob přípravy, při kterém se z kávy vyluhuje nejvíce chuťových a aromatických látek, ale minimum škodlivin. Výsledkem je jedinečný, silný a výrazný nápoj s jemně nahořklou chutí a silným aroma. Připravit správné espresso není vůbec jednoduché.
Lahodný, malý a silný nápoj pochází z Itálie. Přestože se v této zemi káva nepěstuje, Italové vynalezli espresso a vymysleli také různé přístroje k jeho přípravě.
V některý pražských kavárnách velmi často dostanete velký plný šálek, o kelímkách a kávě do kyblíků raději nemluvit.
Espresso se asprávně připravuje do menšího hrníčku. Každý znalý věci - odborník na přípravu kávy, by měl připravovat espresso podle přesných parametrů jako správný barista.
Správné espresso se pozná už podle toho, jak začne vytékat z páky kávovaru. Je to nádherný moment, kdy po pár vteřinách extrakce začíná do šálku téct hustá, tmavě hnědá tekutina. Je to emulze z různých olejů a dalších látek, která se nazývá crema
Espresso má na povrchu krásnou hnědou oříškovou barvu. Pěna na espressu je pružná a kompaktní. Pokud ji rozhrnete lžičkou, vrátí se nazpátek.
Espresso má silné a intenzivní aroma, ve kterém naleznete spoustu různých vůní. Od pražených ořechů, mandlí, marcipánu, až po ovocné, květinové a medové vůně. Poté přichází na řadu chuť.
Správně připravené espresso má svou plnou chuť a tělo. Můžete cítit ovocné, kyselkavé, oříškové až čokoládově hořké chuti.
Proto z každého našeho druhu a typu kávy chutná naprosto jinak, záleží na jejím původu, zpracování, ale hlavně také na stupni pražení.